Magsjuka?

Idag har mammas älskling inte mått nå bra!

I gryningen så vaknade vi av att hunden hulkade, stackarn bara spydde och spydde och dessutom sket ner sig :( Tycker så fruktansvärt synd om honom.

Har ingen aning om han har råkat ätit något dåligt igår när han sprang lös eller om det går magsjuka bland hundarna i kvarteret. Hur som helst så verkar han må bättre nu eftersom han inte har gjort något av ovanstående saker på ett par timmar.

Idag så har han fått vara fastande så magen har chans att återhämta sig, men han tycker ju hemskt synd om sig själv som inte har fått någon mat, retriever som han är :P

Här kommer lite tips på vad man kan göra när hunden är magsjuk

Svält hunden 24 timmar, men se till att den har tillgång till vatten/vätskeersättning Ge sedan lättsmält mat i små portioner, börja med en matsked, avvakta nån timme öka på till 2 matskedar, avvakta nån timme, ge typ 4 matskedar osv. tills hunden kommit upp i normal portion. Forstätt ge den lättsmälta maten ett par dagar och börja sedan succesivt blanda in hundmaten, börja med en matsked och öka på för varje portion. Det ska gå långsamt att byta.

Lättsmält man är ex. ris, kokt i mycket vatten dvs. mer än när vi kokar till oss själva, kokt vit fisk, kokt kyckling/köttfärs.

Men personligen så har jag aldrig hållt på med detta i ett par dagar, om Åskar har varit dålig en natt/dag så och sedan har varit bra en dag brukar jag öka på hans vanliga matdos direkt och det har funkat utan problem för oss. Men ovanstående råd brukar veterinärer rekommendera.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0