Hundbilder!

Här kommer lite hundbilder som jag tagit den senaste tiden :)


Världens bästa Åskar!





Vorseth är världens bästa ras, jag önskar att jag hade möjlighet att ha en själv.






Shih-Tzun Sangto





Cattledog





Åskar igen.





Kommer ej ihåg rasens namn.





Basenji





Shih-Tzun Sofie


Rippes dagar

Dagens bloggtips blir faktiskt inte en hundblogg, nu är ni riktigt chockerade va? Idag tipsar jag faktiskt om en kattblogg, Rippes dagar,  Rippe är en katt av rasen Main Coon och skriver om sina kattvänner och familj. Söta bilder blandas med hans vardagsliv.
Det är en fruktansvärt mysig blogg, för alla djurälskare! :)

Bilden har jag tagit från bloggen.

Dark Flyer's

Torsdagens bloggtips blir kennel Darks Flyer's blogg,  Dark Flyer's föder upp Flatcoated Retriever, som faktiskt är en ras jag funderat på, men bloggen hittade jag innan det :) I denna blogg så skrivs det självklart en hel del om hundar, kennelverksamheten och det vardagliga livet. Ett flertal inlägg handlar också om hur deras hundträning går och hur hundarna utvecklas.  Jag personligen är väldigt förtjust i bloggar som varvar det mesta, det blir tråkigt att bara sitta och läsa om hundträning, eller om familjen, men när allt blandas så är det bra :)

Det verkar också som om de har börjat med en ny ras, Berner Sennen :)

Om man går in på deras kennelhemsida så vet jag att man iaf tidigare har kunnat hitta riktigt bra hundgrafik som man får låna, men om man inte är intresserad av sådant så kan man gå rakt in på bloggen.


Bilden har jag tagit från deras kennelhemsida.

Mailing pågår

Har idag mailat 2 st kennlar, en Aussie kennel och en Kelpie kennel,
Från Aussie kenneln fick jag svar direkt och de bad mig ringa upp någon dag vilket jag självfallet ska göra, det ska bli såå spännande med en ny familjemedlem :)

Åskar och jag tar dag för dag, han har för tillfället en väldigt tråkigt matte som jobbar korta dagar men ändå är helt slut när hon kommer hem, förhoppningsvis blir det bättre snart... Men Åskar är ju världens bästa så han tar dagen som den kommer. 

Det är helt sjukt så mycket man kan älska en hund!


Aussie-kennlar

Har ikväll suttit och kollat runt på Aussie kennlar och har hittat en som jag känner WOW, det lär bli skitbra hundar i den kullen de planerar.
Så nu ska jag bara ta lite ork att skriva ett långt och välformulerat mail att vi är intresserade...

Men jag tror också att jag ska kolla runt lite noggrannare bland kelpie kennlarna...

Rasval är fan inte enkelt :P

Hittehund

Ursäkta den dåliga uppdateringen, har varit upptagen med jobb och besökt.

Dagens bloggtips är verksamheten Hittehund's blogg, eftersom jag själv arbetar idellt med att omplacera hundar genom en annan förening så tycker jag det är intressant att läsa om andra föreningars dagar.  Men även om man inte jobbar med att omplacera hundar så är detta en blogg som passar alla eftersom vardagen blandas upp med allt annat och det blir riktigt trevligt.

Så om ni har en liten stund över gå genast in och kika HÄR.


Bilden är tagen från Hittehund's blogg

Tävling

Hos Abba och Emma har jag hittat en liten tävling som passar oss hundägare:

Jag är med och tävlar om ett hundhalsband till min hund på taxen abbys blogg i sammarbete med preciousdog Minsta storleken på halsbandet är 20-27 cm och största är 42,5-50 cm.

Tävla du också tycker jag!

Eva Bodfäldt

De flesta hundmänniskorna känner nog till Eva Bodfäldt men det är nog inte lika många som känner till att hon även bloggar!
Jag tycker att Eva's bok kontaktkontraktet är en superbra bok och en sån bok varje hundägare bör ha i bokhyllan. I hennes blogg så berättar hon om saker som gör och ibland kommer det även små träningstips och övningar som man kan göra.
Så här kommer länken till hennes blogg hos Agria: http://agria.se/blog/eva_bodfaldt.nsf



Showdog moms and dads

Vill bara tipsa om ett program som börjar om 5 minuter på Kanal 5, som handlar om hussar och mattar i USA som vigt sitt liv att visa upp att deras hundar är de smartaste och snyggaste m.m. och reser runt för att visa upp dem...

Som sagt var kl. 13.00 på kanal 5 börjar Showdogs moms and dads.

Tv programmet lär säkert ge oss mer "normala" hundägare ångest, eller vad tror ni?

Baron och Falstaffs blogg

Dagens bloggtips är Baron och Falstaff, två st bearded collie herrar som bor med sin husse och matte i Skara (tror jag det är) Denna blogg har jag nog faktiskt följt i snart 2 år tror jag. Så kan det gå när inte haspen är på.   Bloggen är väldigt vardaglig och tar upp det som händer och sker hemma hos dem samt ute i världen på olika vis. Helt klart är iaf att dem är värda att besöka! :)

Idag kanske det inte blir så många inlägg från mig, eftersom jag har en dålig dag och hela kroppen värker, och nej det beror inte på att det var midsommar igår, jag vet faktiskt inte vad det beror på... Åskar tycker iaf att jag är fruktansvärt tråkig som bara vilar hela dagen.

Bilden är troligen tagen av deras husse Bengt

Dagens bloggtips

Idag kom jag på en ny grej som jag tänker införa, och det är dagens bloggtips, det finns väldigt många bra djurbloggar ute i cybervärlden oftast så är de inriktade på sina egna djur, men lika roliga att läsa för det.

Så därför tänkte jag leta upp dessa bloggar och presentera dem här med en liten motivering/text.

Däremot så inser jag ju att det kanske inte blir varje dag det kommer ett nytt tips, det är inte ens säkert att jag orkar blogga varje dag. Men det visar sig.

Här kommer iaf Djurliv's blogg allra första bloggtips:

ALLROUNDTAX , jag tror att de flesta av oss som har någon koll på hundar vet att taxar inte alltid är de mest lättmotiverad, dessutom har de mycket egen vilja. Fast självklart är de också helt underbara. Här är iaf en blogg om en tax som kör Agility, och dessutom så har de tagit sig ända fram till SM, och vad lär vi oss av detta? Ingenting är omöjligt! Så kika genast in på deras lilla bloggsida! :)


Bilden är tagen från Allroundtax's blogg och där står det att Sara Öhrling har tagit bilden.

Anklagad för vanvård

På ett hundforum  kan man idag läsa om ett inlägg från en medlem som är anklagad för vanvård och djurskyddsmyndigheterna har omhändertagit några av denne persons djur. 

Jag har väldigt svårt att tycka synd om denna människa i dagsläget, eftersom i regel så brukar det dröja alldeles för lång tid innan myndigheterna agerar och tar hand om djur som blivit vanvårdade. Så för att dessa djur ska omhändertas bör familjen i regel fått saker som de ska åtgärda innan djuren omhändertas, och om inte detta görs eller om det är fara för livet för dessa djur så tas djuren om hand.

Så hypotetiskt sätt borde det betyda att de har haft djurskyddsmyndigheten hos sig tidigare och att de fått saker som de ska åtgärda som de inte har gjort och nu väljer dem att ta hand om djuren, vilket jag tycker är helt rätt! För man ska inte ha djur om man inte kan ta hand om dem!

Så därför blir jag fruktansvärt irriterad när sånna människor gråter ut på ett forum, när jag ändå vet att det oftast dröjer bra länge innan djurskyddsmyndigheterna väljer att omhänderta djur...

Nu är katten sur :P

Medan jag höll på att städa hittade jag ett litet prickigt band med rosett på som har suttit på nå paket, men som den elaka matte jag är så satte jag på det, på katten.
Han blev mindre glad, men däremot fruktansvärt söt!

Men när jag skulle börja fota så visade det sig att kameran funkade dåligt, får se om den bara är på dåligt humör idag eller om jag måste lämna in den för lagning.


Varför ska vi alltid lägga oss i?

Något jag många gånger funderat på är varför människor hela tiden lägger sig i djurens liv, vi kan t.ex. ta idag när jag prövade tvillingkopplet på hundarna.

Självklart trasslade de in sig titt som tätt, men jag kan ärligt erkänna att jag inte lyfte ett finger för att hjälpa dem ur trasslet, och vet ni vad? De klarade det utan problem, utan gruff och bråk.

Många gånger så börjar hundar bråka när vi lagt oss i, de kan inte tolka vårat språk, och missuppfattar det hela och det blir bråk.

Ett annat exempel är att så fort någon ser en hund kortar man upp hunden koppel och tvingar dem gå nära en, självklart spänner sig hunden till 100% och börjar undra, vad är det för farligt vi kommer möta nu?

Med min hund gör jag så att han får ha långt koppel ända fram tills själva mötet, då kortar jag upp honom så att han inte har chans att hälsa.... Och det funkar hur bra som helst utan gruff eller annat.

Då jag prövat att korta upp tidigt spänner han sig och börjar småmorra.

Tvillingkoppel

Idag så har vi fint besök av Bajs-Betty och Zanna, så jag bestämde mig för att pröva mitt nya tvillingkoppel som jag beställde tidigare.

Jag tycker det är fruktansvärt irriterande att ha flera olika koppel och alla trasslar in sig i varandra hela tiden.

Så på morgonpromenaden så kopplade jag ihop Zanna och min Åskar, båda två var väldigt skeptiska, och de krånglade fram och tillbaka. Stackars Åskar som alltid är snäll följde efter Zanna hela tiden och lät henne hållas och dra i kopplet *suck* , men om Åskar bara hade velat kunde han ha bestämt eftersom han är mer än dubbelt så stor än henne....

På tillbakavägen kopplade jag om dem så jag lät Bajs-Betty och Zanna var ihopkopplade och Åskar fick gå bredvid, det gick hyfsat bra och jag tror jag får köra på den varianten. För Betty kan iaf säga ifrån när Zanna är för jobbig. Det gör inte Åskar har jag märkt.


Magsjuka?

Idag har mammas älskling inte mått nå bra!

I gryningen så vaknade vi av att hunden hulkade, stackarn bara spydde och spydde och dessutom sket ner sig :( Tycker så fruktansvärt synd om honom.

Har ingen aning om han har råkat ätit något dåligt igår när han sprang lös eller om det går magsjuka bland hundarna i kvarteret. Hur som helst så verkar han må bättre nu eftersom han inte har gjort något av ovanstående saker på ett par timmar.

Idag så har han fått vara fastande så magen har chans att återhämta sig, men han tycker ju hemskt synd om sig själv som inte har fått någon mat, retriever som han är :P

Här kommer lite tips på vad man kan göra när hunden är magsjuk

Svält hunden 24 timmar, men se till att den har tillgång till vatten/vätskeersättning Ge sedan lättsmält mat i små portioner, börja med en matsked, avvakta nån timme öka på till 2 matskedar, avvakta nån timme, ge typ 4 matskedar osv. tills hunden kommit upp i normal portion. Forstätt ge den lättsmälta maten ett par dagar och börja sedan succesivt blanda in hundmaten, börja med en matsked och öka på för varje portion. Det ska gå långsamt att byta.

Lättsmält man är ex. ris, kokt i mycket vatten dvs. mer än när vi kokar till oss själva, kokt vit fisk, kokt kyckling/köttfärs.

Men personligen så har jag aldrig hållt på med detta i ett par dagar, om Åskar har varit dålig en natt/dag så och sedan har varit bra en dag brukar jag öka på hans vanliga matdos direkt och det har funkat utan problem för oss. Men ovanstående råd brukar veterinärer rekommendera.


Vill du ha en gratis hund?

På Vovve.net så diskuteras det idag om foderhundar. Att väldigt många verkar tro att en foderhund är något som man ska skaffa för att man inte har tillräckligt med mycket pengar att köpa in en egen.

Detta är helt galet enligt mig, jag förstår mycket väl att det inte är lätt att få fram 10 000 kr vilket är det vanligaste inköpspriset på en hund nuförtiden, men samtidigt kan jag inte låta bli att tänka om man inte orkar spara ihop dessa pengar under en längre tid eller försöka fixa fram pengarna, orkar man verkligen med en hund då?

Vad gör man då hunden blir sjuk? Det är inte alltid försäkringsbolagen kan direktreglera och man kan då bli tvungen att ligga ute med tiotusentals kronor.  Och utav egen erfarenhet så när en hund blir sjuk, då blir den verkligen sjuk, och då blir det väääldigt dyrt. 

Så det är inte bara att ta en s.k. gratishund, man måste ha mycket i åtanke! Dessutom så har jag svårt att tro att en uppfödare slänger ut foderhundar till höger och vänster till främmande människor, en foderhund är många gånger blivande avelsmaterial som kan betyda mycket för kenneln, och då ger man inte bara bort den hux flux. 

Det är en ära att bli tillfrågad att vara fodervärd till en hund som uppfödaren bedömer som bra avelsmaterial och det ställer även höga krav på en som ägare, hunden ska meriteras och hållas i bra skick så den kan klara av utställningar, avel och andra saker.

Man måste även fråga sig om man orkar? För en dag kan det skära sig totalt med uppfödaren, och vad gör man då?

Jag har bara tråkiga erfarenhet av fodervärdskap och det är något jag aldrig mer kommer göra om.



Låt kossorna få vara ute!

I djurskyddets senaste tidning så kan man läsa att fler och fler bönder vill att kravet på att kossorna ska få komma ut på bete årligen ska slopas.

Detta är något som jag personligen tycker är väldigt skrämmande och jag kan inte förstå för fem öre varför man vill låta kossorna få vara inne, när det är bevisat att de mår mycket bättre utav att få komma ut? Visserligen så minskas mjölkproduktionen men är det inte viktigare att kornas kropp mår bättre och blir mer hälsosam än att det ska komma mer mjölk? Dessutom så minskas sjukdomarna när de får röra sig ute i friska luften och bygga muskler  och inte stå tätt inpå varandra i ett stall där sjukdomarna kan frodas.

Finns det något vackrare än att få se djur i deras rätta miljö?

Troligen är anledningen till att bönderna vill låta kossorna få vara inne är att det är billigare så, de behöver inte anstränga sig för att skaffa bete och annat vilket jag tycker är tråkigt. Varför vill man ha ett djur när man inte kan låta det få må bra?



Välkomna till denna djurblogg!

Hej på er ni som har letat hit!
Här kommer ett litet presentationsinlägg :)

Jag som driver denna blogg är en tjej på 21 år som har djur som största intresse, djur är något jag verkligen brinner för. Det djur som ligger mig allra varmast om hjärtat det är hundar. Men alla djur har ändå sin speciella plats i mitt hjärta, både bra och dåliga djur ;-)

Här i huset som jag bor befinner det sig en snart 8 år gammal Tollare och även en katt som börjar närma sig ett års dagen. Till hösten planeras det även att införskaffa sig en till hund vilket troligen blir en aussie, kelpie eller cattledog som det ser ut nu.

På min fritid pysslar jag självklart med mina egna djur, men jag hjälper även till att omplacera hundar genom en förening, läser gör jag också en hel.

I arbetslivet så är jag ett vårdbiträde inom hemtjänsten, något jag trivs fruktansvärt bra med!


Denna blogg kommer som ni troligen redan har sett på namnet handla om DJUR, det blir säkerligen mest hundprat eftersom det är mitt största intresse, men andra djur kommer självklart dyka upp!

Ha det bra tills nästa inlägg!

RSS 2.0