Dog news

Idag ska jag faktiskt tipsa om en blogg som jag INTE tycker om. Denna blogg heter Dog News, min första tanke är, men gud vad roligt att få veta saker inom hundvärldens nyheter, men detta stämmer inte för fem öre. 

Dog News rapporterar ibland om någon ny rolig hundaccecsoar som har kommit ut på marknaden, men för det mesta är det bara en enda lång följetong om hur mycket människan bakom bloggen inte tycker om s.k. kamphundar! Och ibland kan ett litet litet litet inlägg om pomeranian slinka in..

Detta irriterar mig något så fruktansvärt när man bygger upp en hel blogg om att man inte tycker om s.k. kamphundar! Många gånger så är det faktiskt ägaren som "gör hunden", självklart så har dessa hundar för många många många år sedan avlats till kamp, och de generna finns kvar till viss del, Men ingen hund är ond av naturen utan de har för det mesta "blivit som du umgåtts". Så det är inte hundens fel.

Och varför rapporterar man inte om alla de fruktansvärt mysiga och snälla s.k. kamphundar?

Hemmablind

Det är något jag har blivit, jag har inte sett att Åskar har blivit mager och tappat lite muskler,
att hans päls ser tråkigare ut.

Då är det bra att ens kompisar påpekar det. Det var samma sak med mig när han hade gått upp i vikt, jag kunde verkligen inte se det, även fast alla andra uppenbarligen gjorde det.. *suck*

Men iaf så tror jag att det beror på att jag har blandat i Hill's i hans mat, jag fick en gratis säck och tyckte det var dumt att kasta bort. Men nu tar vi bort den ur kosten för att se om det blir bättre. Så från och med idag får han bara äta RC.

Men iaf så får vi börja röra på oss mer jag och Åskar så vi kan bygga muskler, tänkte att nu när det är sommar så får han ta och simma ca 3 ggr i veckan och så får vi röra oss mer i kuperad terräng, så kommer det förhoppningsvis ordna sig. Och om det inte gör det får vi helt enkelt ta till ett vet. besök.

Tillsatte även lite olja i hans foder idag och tänkte även ge någon äggula i veckan till han.

Tror det kan vara en bra början iaf....


En väldigt intressant artikel om att adoptera hundar från utlandet...

Sitter på ett utav alla svenska hundforum och kollar runt,  hittar en länk till föreningen Hittehunds hemsida, där föreståndaren har skrivit en riktigt lååång artikel om hur det faktiskt går med de s.k. hittehundarna som kommer från spanien, grekland, rumänien osv. Hur sjuka dessa hundar är....

Jag kan inte återge all text här, utan jag tycker verkligen att ni ska gå in och läsa detta på den hemsidan. Så kanske ni också kan inse varför det är fel att "adoptera" en hund från utlandet.

Självklart kan man hjälpa de hundarna i spanien, grekland osv men det ska göras hos DEM och inte här, vi behöver inte deras sjukdomar i Sverige. Jag vill faktiskt fortsätta kunna äta bär direkt från skogen utan att behöva oroa mig för sjukdomar... 

Saker man ex. kan göra är att volontärarbeta på hundhem där nere, försöka få till gratis kastreringar av hundarna så de slutar föröka sig, gratis vaccinationer och självklart ska man avliva de hundar som är sjuka......  Och sen får vi inte glömma att man kanske kan bidra med mat till hundarna.....

Här är iaf länken: http://www.hittehund.nu/spanskahundar/index.htm

Är du rädd för vargen?

På Vovve's hundforum så diskuteras det just nu Varg.
Om man är rädd för att gå i skogen, nära vargrevir/vargar.
Och personligen är jag inte ett dugg rädd för vargar, för jag är rätt säker på om VI låter dem vara, så låter DE oss vara...
Självklart så är det inte trevligt om en varg skulle anfalla, och då är det troligen en väldigt sjuk varg eftersom en normal inte skulle göra så. Och om detta sker så var det väl helt enkelt meningen... Jag tänker inte och vill inte gå och vara rädd för att gå ut i skogen och njuta av Sveriges vackra natur.
Men om man bor nära ett vargrevir så får man väl vara försiktig med att släppa hundarna lös, eftersom en hund kanske vargar skulle anfalla. Det känns lite "naturligare" på nått sätt.....

Vad tycker ni? Är ni rädda för att vistas ute pga Varg?


Ett helt företag...

För ca 3 år sedan planerade jag att starta ett företag, eller det gör jag fortfarande egentligen, men iaf så hittade jag alla anteckningar.
Jag har en hel affärside liggandes i en låda.
Någon dag så ska jag starta upp det, men det får vänta ett litet tag till
tills jag är mer utbildad inom området.

Låter ni era djur vara i sängen?

Något jag har funderat över under dagen är hur många som låter sina djur vara i sängen, soffor osv.
Mina föräldrar får spader när de är hemma, för både hunden och katten får vara i sängen och soffan. Jag tycker oftast att det bara är mysigt. Men de får som sagt var spader och har aldrig låtit sina hundar vara i sängen och soffan....

Jag har ett tips för er som har era djur i sängen, och tycker det är lite jobbigt med grus och hår som kommer upp. Köp en liten sopborste och använd så slipper man allt grus.. Jag läste detta tips på ett hundforum för några år sedan, och det funkar verkligen skitbra! :)

Bilden tagen från google

Dåligt med bloggande.

Ni får ursäkta att det inte blivit så mycket bloggande på sistonde.
Jag har varit bortrest i några dagar och har helt enkelt inte hunnit med,
brudklänning har provats, och bordsplacering har gjorts och mycket annat.

Åskar har kunnat vara lös nästan hela dagarna och har sprungit för fulla muggar och busat med föräldrarnas hamiltonvalp på 5 månader. Så det har varit några riktigt bra dagar! :)

Katten däremot fick stanna hemma och en väninna har varit kattvakt och kollat till honom under de dagar vi har varit borta..

Dagens bloggtips

Denna dags bloggtips är faktiskt en blogg som heter  Aussiematte och jag är helt enkelt tvungen att tipsa om den, ni måste bara gå in på dagens datum och kolla in deras freestyle film från World Dog Show, de är verkligen grymt duktiga!
Man blir verkligen så avundsjuk på deras fantastiska samspel!

Sen får man inte glömma den andra filmen på dagens datum där hon tränar ett nytt trick med Aussien Magic, gå in och kika så får ni se vad det är för trick :)


Bilden är tagen från Aussiemattes blogg.


De är födda!

Nu har kullen kommit, den kull jag vill ha en valp ifrån!
Jag är så lycklig just nu, och jag hoppas verkligen att jag får hem en av dem! :)


Ibland vill man bara strypa honom....

Ja, ibland vill jag faktiskt strypa min lilla byracka.
Särskilt när han klantar sig.

I förrgår så var jag och Åskar och badade på några klippor, härligt väder och Åskar fick svalka sig i vattnet (som var lite för svalt för min del) och vi hade det fruktansvärt mysigt.

Vad händer då?

Jo, i stället för att Åskar hoppar direkt ut i vattnet så gör han en stor lov och trampar, (han är verkligen en tramp i tramp hund) och när han gör denna stora lov så fastnar byrackan i handväskan där min klänning ligger, min mobil, min plånbok, min kamera m.m. är i. Förstår ni att jag blir förbannad?


Så just nu har jag varken mobil eller kamera, och jag gråter blod. Förbannade hund som han ska hålla på.

(självklart vet jag att han inte kan rå för det, men jag blev sååå irriterad)

Katten Astrid

Här kommer ett dagens bloggtips och denna gång så är det Katten Astrids blogg vi tipsar om.
Katten Astrid är en Cornish Rex och i sin blogg så berättar hon om sina dagar, en hel del bilder och en massa humor väntas om ni besöker denna blogg, som jag självklart tycker att ni ska göra!

Bilden har jag tagit från Katten Astrids blogg.

Kelpie valp väntas.

Nu är beslutet taget och jag har satt upp mig på en intresselista.
En kelpie valp blir det,
och om vi har riktigt tur så föds dem kanske i helgen!
Kan ni tänka er att vi ska få hem en liten bebis här?

Jag är så glad över detta även fast det hänt en hel del jobbiga saker de senaste dagarna.
Men mer om det någon annan gång.

Anledningen till dålig uppdatering beror på att vi har varit bortresta tills igår kväll.
Men nu är vi tillbaka igen! :)

RSS 2.0